Yeniden Refah Partisi Onikişubat Adayı Dr. Ceyhan, Projelerini Açıkladı
Yeniden Refah Partisi'nin Onikişubat Belediye Başkan Adayı Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, "Adil Hizmet için Adil Belediyecilik" sloganıyla seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri kamuoyuna tanıttı.
31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Kahramanmaraş'ta da yerel seçim heyecanı dorukta. Bu kapsamda, Yeniden Refah Partisi'nden Onikişubat Belediye Başkan Adayı Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, proje tanıtım toplantısı düzenledi. Kentin gazetecileriyle bir araya gelerek Onikişubat’ın geleceğine yönelik vizyonunu paylaşan Ceyhan, özellikle ulaşım ve altyapı problemlerini çözüme kavuşturacak kapsamlı projeleri olduğunu belirtti. Ceyhan, raylı sistem projesi, köprü projeleri, şehrin batı bölgesine oluşturulacak küçük sanayi sitesi, öğrencilere ve emeklilere yönelik sosyal hak ve imkanlar sunulması gibi projeleriyle de ön plana çıkıyor.
31 MART'I FAZLASIYLA ÖNEMSİYORUZ
Yeniden Refah Partisi’nin seçimlerde alacağı oyların, siyasi yelpazede partinin nerede konuşlanacağı noktasında önem arz ettiğini belirten Yeniden Refah Partisi Onikişubat Belediye Başkan Adayı Dr. Fatih Mehmet Ceyhan; “Yeniden Refah Partisi olarak bizler inşallah hem büyükşehir hem tüm ilçelerde iddialı bir şekilde geliyoruz. Hemşehrilerimize artık biz de varız diyoruz. Artık alternatif var. Artık oyumu nereye vereceğim noktasında tıkanan seçmenimize işte oyunu vereceğin doğru adres diyoruz. Bu noktada 31 Mart seçimleri hem hemşehrimiz için hem de memleketimiz için çok önemli. Türkiye genelinde de bu seçimden Yeniden Refah Partimizin alacağı oylar, hem bizim şehrimizin geleceği için, hem de memleketimiz için ileriki senelerde partimizin siyasi yelpazede, Türk siyasetinde nerede konuşlanacağı, pozisyonunu nerede alacağı noktasında bize önemli veriler verecek. Bunun için 31 Mart'ı fazlasıyla önemsiyoruz” dedi.
DÜNYADA ŞEHİRLER BATIYA DOĞRU GENİŞLER VE GELİŞİR
Program kapsamında projelerinden bahseden Dr. Ceyhan, şu sözleri kaydetti; “Onikişubat Belediyesi 292 bin seçmeni, yaklaşık 450 bin nüfusa sahip Türkiye'de 41 ilden daha büyük ilçe. Aslında bir il ama ilçe. Bu ilçede 142 mahallemiz var. Bu mahallelerimizin yaklaşık 52’si merkez Mahalleler diyebileceğimiz mahalleler ve 90’ı da kırsal mahalle diye söylediğimiz mahalleler. Bu mahallelerimizin büyük bir kısmı da Ceyhan nehrinin sağında ve solunda olan ve bizlerin batı köyleri olarak, adlandırdığımız mahalleler. Biliyorsunuz dünyada şehirler batıya doğru genişler, batıya doğru gelişir. Ve bu gelişim için de önce yol lazım, köprüler lazım. Bu noktada bizim ayağı yere basan ve Gerçekten şehrin ana bölümünü batı yakasıyla birleştirecek köprülere ihtiyacımız var. Bunun ilki İmran Kılıç köprüsü olarak yapıldı. Yapanlara teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun hepsinden. Vatan millet için, memlekete fayda için yapılan her şeye biz teşekkür ediyoruz. Çünkü bizim sıkıntımız, bizim derdimiz kişilerle değil, memleketin sıkıntılarıyla. Yapılan bu köprü hem şu anki lokasyonu olarak hem de bağlantı yolları olarak batı yaklaşımının problemini tam olarak çözmüş değil.
KÖPRÜ PROJELERİMİZLE ULAŞIMI RAHATLATACAĞIZ
Orada Menzelet Barajı yapıldıktan sonra daha önce Kürtler Avşarı'ndan karşı Cüceli'ye Aksu Nehri'nin Ceyhan Nehriyle buluştuğu yerde bir köprümüz vardı. Bu köprü barajla birlikte suyun altında kaldı. Ondan sonra ta ki İmran Kılıç Köprüsü yapılana kadar. Bugüne kadar hiçbir yetkilimiz suyun altında kalan köprünün yerine yeni bir köprü düşünmedi. Biz hızlıca Kürtler Avşar'ından Cüceli’ye yapacağız. Bizim teknik belediyecilik noktasında yapacağımız ilk işlerden biri bu. Bu şekilde şehrin ana bölgesini, batı yakasına bağlayacağız, oradaki ulaşımı rahatlatacağız. Aynı şekilde Batı köylerinde talep edilen bir diğer konu hastane yapılması. Bölgede ölüm sayısı arttı. Çünkü bu mesafede ambulansın gidip gelmesi sıkıntı oluyor. Burada biliyorsunuz üniversite hastanemiz var. Hastanemizde profesörümüz, ameliyathanemiz, laboratuvarımız, teknisyenimiz, hemşiremiz hepsi var. Bu hastaneyi karşı tarafa daha iyi hizmet verebilme adına atacağımız bu kısa köprüyle bu sıkıntıları gidermiş olacağız. Şehrin batı tarafında 27 mahalle var. Onların bu köprüyle bir şekilde hastane ihtiyaçları da karşılanmış olacak. Ulaşım yönüyle de şehrimizin batı yakasının ilk birleştirici unsuru olacak. İkinci atacağımız köprü, Kavlaklı'yla Kızıldamlar arasında olacak. Kavlaklı'da Organize Sanayi Bölgesi var. Orada yüzlerce fabrikamızda çalışan binlerce işçi kardeşimiz var. Bunların büyük bir kısmı yine Ceyhan Nehri’nin karşı tarafında oturan işçi kardeşlerimiz. Depremden Sonra bu sayı daha da arttı. İşçi kardeşlerimizin fabrikalarına geliş gidişi 1 saat değil. 10 dakika, 15 dakikaya düşecek. Döngele ile Yeniyapan arasında da büyük bir köprü inşa edeceğiz. Bu büyük köprülerle birlikte nispeten daha küçük ulaşım köprüleri olarak; Hartlap ile Döngele, Köşürge ile Körsulu arasına köprüsü yapacağız.
HAFİF RAYLI SİSTEMLER
Yıllardır hızlı tren getirme vaadiyle bizleri oyalayan, mevcut kara trenimizi de elimizden alanlara ve şehrimize sahip çıktıklarını iddia edenlere inat; ilk etapta Piazza AVM’den üniversitemize kadar, daha sonraki zamanlarda ihtiyaç halinde diğer bölgelerimizde ana arterlerimizi genişleteceğiz.
KÜÇÜK SANAYİ KAMPÜSLERİ
İlçemizin artan ihtiyaçlarını karşılamak ve artan kira maliyetlerini azaltmak amacıyla batı bölgelerine Küçük Sanayi Siteleri kuracağız. Tüm mesleklerde küçük sanayi siteleri ihtisas alanları kuracağız. Bakırcılar, Oto Tamirciler, Marangozlar Küçük Sanayi Siteleri gibi kısımlar inşa edeceğiz. (HABER MERKEZİ)